Diensten/Vieringen

Activiteiten

In 2011 werd op verzoek van de kerkenraad door een 'denktank' een beleidsplan voor de periode tot en met 2016 opgesteld.

Op de gemeenteavond van 29 november 2011 kwamen leden van de Oranjekerk bij elkaar om te inventariseren wat in de gemeente leeft.  Deze avond had als thema: Hoe gaan we verder? De eerder ingestelde Denktank gaf iedereen als vraag mee hoe de kerk van zijn/haar dromen er over vijf jaar zou uitzien. Daarin werd zorg en verlangen uitgesproken.
Zorg om verminderde betrokkenheid, om een te gering kerkbezoek, om de zorgwekkende financiƫle situatie.
Maar ook verlangen: naar meer verdieping, meer meeleven bij de verschillende generaties.

Met alle input die vanuit die gemeenteavond (en daarna) kwam is de Denktank aan de slag gegaan. Het resultaat was de beleidsnotitie 'hoe gaan we verder' die hier als download beschikbaar is.