Activiteiten

De Protestantse wijkgemeente Oranjekerk in het Kleiwegkwartier is ontstaan op 1 juli 1988 als Samen-op-Weg gemeente toen de Gereformeerde Nassaukerk werd gesloten en besloten werd om in te trekken bij de Nederlands-Hervormde wijkgemeente van de Oranjekerk.

Oranjekerk016Als eind jaren '20 het Kleiwegkwartier in de gemeente Hillegersberg wordt ge­bouwd ontstaat al snel de behoefte aan kerken. De Nassaukerk (1927), Oranje­kerk (1934) en Christus Koningkerk (1935) worden gebouwd. De Oranjekerk is ontworpen door de architect Krijgsman.

De Oranjekerk maak als wijkgemeente deel uit van de Protestantse Gemeente Rotterdam Noordrand te Rotterdam.

Het beleidsplan 2019-2024 is vastgesteld. Het plan is op te vragen bij de scriba mw. G. van Enthoven