NIEUWSBRIEF ORANJEKERK

Website  : www.pkn-oranjekerk.nl

Predikant: Ds Dick Pranger, 0638142478,

Het uur van vertrek

Ik voel het afscheid knagen, Heer,

en ik verlaat met moeite de plaats

waar ik met al de mijnen heb geleefd

en waaraan zoveel herinneringen mij binden.

Ik wou zo graag de gekende horizon

van huizen en bomen en mensen vastleggen

en mijn eigen opgebouwde relatiewereld verder uitdiepen.

Maar in ieder vertrek legt U de kans

mezelf te overstijgen

en U opent nieuwe mogelijkheden

voor een verruimde vriendschap.

U hebt ons tot trekkers gemaakt, Heer,

en lokt ons telkens weg

uit onze neiging tot geïnstalleerd zijn.

met Abraham vertrouwen wij ons toe

aan uw roepende stem,

o, God van de ongekende verten.

(Jean Galot, uit ‘In gebed’)

--------------------------------------------------------------------

De Nieuwsbrief die voor u ligt is de laatste van mijn hand. We zijn met de Nieuwsbrief gestart in maart 2020. Om precies te zijn: op 18 maart vorig jaar verscheen de eerste Nieuwsbrief, die toen nog Weekbulletin heette.

Met het Weekbulletin wilden we zoveel als mogelijk wekelijks contact houden met gemeenteleden in de moeilijke periode van grote beperkingen voor wat betreft onderling contact en kerkdiensten. We stuurden het Weekbulletin digitaal naar het emailbestand van De Sleutel, en wie De Sleutel niet digitaal ontving, kreeg het Weekbulletin in de bus (dankzij de inzet van de ‘lopers’).

Gaandeweg bleek dat het Weekbulletin in een grote behoefte voorzag. Zelfs mensen uit andere gemeenten stelden het op prijs om het Weekbulletin van de Oranjekerk te ontvangen. Toen in juli vorig jaar er weer voorzichtig met een beperkt aantal mensen ‘gekerkt’ mocht worden en we elkaar weer mondjesmaat konden ontmoeten, werd besloten om de naam Weekbulletin te veranderen in Nieuwsbrief die dan tweewekelijks zou verschijnen. Dat hebben tot vandaag volgehouden. Vanaf 18 maart vorig jaar tot deze Nieuwsbrief heb ik er 42 gemaakt. Ik heb het met plezier gedaan. En ik hoop  dat de Nieuwsbrief in wat voor vorm dan ook voortgezet wordt.

• Aanstaande zondag is mijn afscheidsdienst. Wanneer u niet naar de kerk kunt of wilt komen, dan kunt u de dienst online wel volgen. Dat kan via kerkdienstgemist.nl, u ontvangt dan alleen geluid, zoals u tot nog toe gewend bent. De dienst is echter dankzij de inzet van Jan Vermaak ook te volgen via YouTube. U hoeft alleen maar in uw browser (zoekopdracht internet) in te voeren: https://youtu.be/bl5sT5q6P0o.Bent u om 15:30u niet in de gelegenheid om te kijken of te luisteren, u kunt de dienst altijd op een later tijdstip terugzien(-luisteren).
  • Komende kerkdiensten (ook online te volgen: Kerdienstgemist.nl)

Zondag 12 september, 15:30u (!),  Ds Dick Pranger, afscheidsdienst.

Zondag 19 september, 15:30u (!), Startzondag o.l.v. gemeenteleden

Zondag 26 september, 09:45u, voorganger Ds. H. Koolhaas, Aalsmeer

• Let op: zondag 12 en 19 september is er geen ochtenddienst. Op beide zondagen begint de dienst om 15:30u. Zondag 19 september is het startzondag. U bent dan van harte uitgenodigd voor de dienst, met na afloop een broodje en soep. Vorig jaar hebben we dat ook gedaan en dat is goed bevallen. Deze middag is van harte bij u aanbevolen.
  • In de zondagse diensten wordt weer gecollecteerd, maar u kunt u gaven uiteraard ook overmaken: Wijkdiaconie Oranjekerk: NL76 RABO 0119 9914 70 en voor de kerk op rekening: Wijkkas Oranjekerk Rotterdam: NL75 RABO 0129 4640 23.

Alle collecten zijn van harte bij u aanbevolen.

• Het gaat u goed! Ik wens u allen en de Oranjekerk veel heil en zegen toe; nu en in de toekomst. En moge op u allen Gods onmisbare zegen rusten.

Of, zoals we bij de marine zeggen:

‘God speed, fair winds en following seas'

Bron van  van het zijnde, groot zijt Gij: eeuwig oneindig, en zo nabij’

(Lied 987)