NIEUWSBRIEF ORANJEKERK

Website:   www.pkn-oranjekerk.nl

============================

Gezegend nieuwjaar

We zeggen het zo makkelijk: “Gelukkig Nieuwjaar.

Anders gezegd klinkt het toch beter: “Gezegend Nieuwjaar”.

Mijn wens is dat u allen in het nieuwe jaar gezegend wordt.

Gezegend met liefde van de mensen om u heen.

Gezegend met troost als je verdriet hebt.

Gezegend met kracht als het moeilijk is.

Gezegend met vrede in je hart ondanks de omstandigheden.

Gezegend met moed om door te gaan.

Gezegend met wijsheid in het nemen van beslissingen.

Gezegend met blijdschap om de schoonheid van het leven.

Gezegend met goed nieuws.

Gezegend met humor om te relativeren.

Gezegend met de kleine dingen die er echt toe doen.

Gezegend met hoop voor wat nog komt.

Gezegend met waar mogelijk gezondheid.

Gezegend door onze God.

God kent onze wensen en noden, Hij zal bij u zijn.

Misschien zijn Zijn wensen voor ons wel duizendmaal meer en beter dan wat wij in gedachten hebben. God is onze maker, Hij heeft het beste met ons voor.

Hij zegt dat Hij er bij zal zijn.

Ook bij u in 2021!

===================================

• Het nieuwe jaar is hoopvol begonnen. Er is een begin gemaakt met vaccineren en we zijn daarmee zeker op weg naar weer een ‘normale’ samenleving. Het zal nog wel even duren voor we weer bij ‘normaal’ zijn, maar er is in ieder geval uitzicht -en dat geeft de burger moed. Ik hoop en verwacht dat we dit jaar het kerkelijk leven weer kunnen oppakken. Dat we weer naar de kerk kunnen met zoveel mensen als we willen; zonder beperking. Dat we elkaar onder de koffie weer kunnen ontmoeten en bijpraten. Dat we elkaar weer gewoon kunnen opzoeken, en dat we het kringenwerk weer kunnen oppakken. Ondanks dat het nog (lang) niet zover is: laten we onze blik richten op dát perspectief.
  • De kerkdiensten in de Oranjekerk zullen in ieder geval tot en met 17 januari uitsluitend online te volgen zijn. Misschien wordt dat verlengd tot en met zondag 31 januari (en misschien nog wel langer), maar dat hangt af van maatregelen van de overheid. We wachten rustig af en houden u op de hoogte.
  • Het was even schakelen toen vlak voor het kerstfeest besloten werd om kerkdiensten weer uitsluitend online te verzorgen. Ook de kerstavonddienst en de dienst op kerstmorgen zonder kerkgangers; dat was even slikken. Want dat zijn toch juist de diensten aan het eind van het jaar die je samen in de kerk wilt vieren. Met de inspanning van een gelegenheidskoor, Berent, Henk, Annabelle, Ronald en niet te vergeten Jan Vermaak konden we toch twee mooie kerstdiensten bij u thuis brengen. Helaas ging het op kerstmorgen om nog onduidelijke redenen niet helemaal goed. Het was een bijzondere en unieke kerst! De dienst op kerstavond werd door meer dan 180 (!) mensen thuis via YouTube bekeken.
  • Zondag 3 januari verzorgden Annabelle en Ronald een Nieuwjaarsconcert vanuit de Grote Kerk in Overschie. Zonder publiek, maar wel uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl. Het was een prachtig concert dat de kijkers muzikaal naar de oevers van de Donau voerde. Het concert werd door meer dan 170 mensen bekeken.
  • Kinderen uit onze gemeente hebben in de kerstvakantie niet stilgezeten. Zij hebben het zoldertje in de kerk verder onder handen genomen. Schoonmaken en schilderen. Ook kregen zij van een naburige gemeente een televisie. En zo wordt het langzamerhand weer hun eigen plek in de kerk.
  • Tussen de post die de scriba ontving zat onlangs een bijzondere brief. De anonieme schrijver schrijft dat hij/zij lang geleden een dubbeltje “tot zich genomen had, dat toebehoorde aan de Gereformeerde Kerk”, en schrijft verder: “vanwege het feit dat het al een heel lange tijd geleden is, leek het mij juist dit te vergoeden, inclusief mogelijke rente van het bedrag wat ik mij daarmee had toegeëigend. Naar ik hoop en wens is deze daad hiermede vereffend.” In de enveloppe zat een bedrag van € 100,00. Een schitterende gift. Anonieme schrijver/schrijfster: hartelijk dank!
  • In noemde het al in de afgelopen dienst: Willemien Lavooij startte het initiatief om (klein)kinderen uit de gemeente, tekeningen of kleurplaten te laten maken voor gemeenteleden die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. De tekeningen kunnen in de brievenbus van de Oranjekerk afgeleverd worden. Voor verdere verspreiding wordt dan gezorgd. Maar ook volwassenen kunnen natuurlijk meedoen. Wilt u zelf een tekening maken of een kleurplaat kleuren en deze via deze actie versturen: doe gerust mee! Heeft u geen kleurplaten of -potloden, laat het mij even weten (0638142478) dan kom ik ze bij u afgeven.
  • Kerkdiensten (uitsluitend online te volgen):

Zondag 10 januari, 09:45 u, voorganger Mw. Ank Verhoeven

Zondag 17 januari, 09:45 u, voorganger Ds Dick Pranger