kerkje

Oranjekerk ten tijde van de coronacrisis

Weekbulletin 19 (24 juli 2020)

---------------------------------------------------------

Uitnodiging

Elke dag is een uitnodiging
om goed te zijn voor jezelf
om jezelf op te bouwen.

om jezelf te oefenen
in waardering voor dit leven,
in waardering voor je kunnen.

om je te verwonderen
over zoveel goeds in anderen,
over zoveel verlangen naar liefde.

Elke dag is een uitnodiging
om tijd te nemen voor zorg,
om aandachtig te leven.

om elkaar te bemoedigen,
om te bouwen aan een wereld
van liefde.

Marinus van den Berg, Een nieuw begin: gebeden en gedichten

• De vakantieperiode is weer aangebroken. Veel mensen trekken erop uit om even te genieten van de vrijheid en van elkaar, kinderen hebben vrij van school en kunnen naar hartenlust buitenspelen. Dit jaar is het wel een vreemde vakantieperiode. Veel vakanties die al ergens in januari geboekt waren, werden als gevolg van de coronacrisis geannuleerd, vliegreizen gingen niet door, campings bleven gesloten en vakanties naar landen met code oranje staan op losse schroeven. Vakantie in eigen land is dit jaar populairder dan ooit.Toch hoop ik voor al die mensen die ergens op vakantie gaan dat ze mogen genieten van alle mooie dingen om hen heen.De vakantieperiode is voor veel mensen ook een lastige tijd. De kinderen zijn op vakantie en komen niet even met de kleinkinderen langs. Dan kan het alleen zijn je naar de keel grijpen en deze weken kunnen niet snel genoeg voorbij gaan. Laten we aan hen denken!Gaat u op vakantie of blijft u thuis, ik wens u allemaal Gods nabijheid toe. Dat Hij u ook in deze tijd mag zegenen en behoeden.
  • Voorlopig is dit het laatste Weekbulletin. Na de vakantie gaan we weer verder. We willen het Weekbulletin in ieder geval ook in het nieuwe seizoen laten verschijnen, of dat wekelijks zal zijn of tweewekelijks is nog te bezien. Maar we hebben gemerkt dat het een goed middel is om contact te houden met de gemeente.Al eerder meldde ik al dat ook De Sleutel met ingang van september weer gaat verschijnen. We hebben De Sleutel in de afgelopen maanden gemist. Ik hoop dat de redactie straks weer vol enthousiasme De Sleutel gaat samenstellen.
  • Afgelopen zondag hoorde ik van het helikopter-ongeluk vlakbij Aruba. Al snel hoorde ik dat één van de verongelukte militairen een goede buddy van mij is geweest tijdens mijn plaatsing op de Zr Ms Tromp. We waren dikke maatjes, hebben veel gelachen, veel gepraat en bier gedronken. Ik zal hem missen. En alsof dat nog niet genoeg was, moesten wij afgelopen woensdag onze trouwe viervoeter bij de dierenarts laten inslapen. Na veertien jaar was het beestje op. In ons gezin zullen we haar missen.Ik zou de afgelopen week de alternatieve Vierdaagse in eigen omgeving gaan lopen, maar dinsdag had ik er niet zoveel zin meer in. Mijn hoofd stond er niet naar.
  • Kerkdiensten voor de komende weken:
  • Zondag 26 juli: 09:45u dienst met voorganger Dhr. J. Wolsheimer, Woerden
  • Zondag 2 augustus: 09:45u dienst met voorganger Da. A. Kelder, Rotterdam
  • Zondag 9 augustus: 09:45u dienst met voorganger Dhr. P. Moree
  • Ook deze week  kunt u uw collectegeld overmaken op de rekening van Wijkdiaconie Oranjekerk: NL76 RABO 011 999 14 70 of Wijkkas Oranjekerk Rotterdam: NL75 RABO 0129 4640 23, ovv ‘collecte’
  • In onze gebeden denken wij aan hen die door wat voor omstandigheid dan ook een moeilijke periode doormaken. In onze gemeente denken we deze week in het bijzonder aan dhr Sixma, mevrouw Van Loon en dhr. De Koning.
  • Tot maandag 10 augustus ben op vakantie. In dringende gevallen kunt u altijd contact opnemen met één van de kerkenraadsleden.
  • Tot slot wil ik de volgende tekst meegeven voor de komende week:

Vertrouw je hele leven aan Hem toe. Dan zal Hij in alles voor je zorgen. Hij zal altijd voor je opkomen. Dat is net zo zeker als dat het ’s morgens weer licht wordt en de zon hoog aan de hemel zal komen te staan.

Psalm 37:4-6