Oranjekerk ten tijde van de     coronacrisis Weekbulletin 12 (5juni 2020)

In Vuur en Vlam

1.   Wie leeft verloren in de tijd
  raakt aan de haast zijn leven kwijt,
  hij gaat zijn weg met ogen dicht
  en ziet geen spoor,
  geen schijn van licht;
  maar als zo’n blinde ziende wordt,
  dan komt hij oog en oor te kort,
  hij vindt zichzelf, de dag breekt aan,

2. Maar soms zijn mensen levend dood,
  want hun bestaan is ademnood,
  ze leven roekeloos en snel
  en zetten hart en hoofd op ’t spel;
  maar als zo’n mens geduldig wacht,
  dan voelt hij hoe een ander zacht
  zijn armen om hem heen wil slaan,

3. Wanneer een mens naar verder wil,
  hij jaagt maar door en staat niet stil
  op weg naar geld en klatergoud,
  zo’n mens verslijt, wordt ziende oud;
  maar als hij knielt en biddend rust,
  misschien dat God hem wakker kust,
  Hij haalt hem uit zijn droom vandaan,

4. Wie vastgeroest en uitgedoofd
  alleen nog in vandaag gelooft,
  wie nooit eens over bergen ziet,
  wordt moe en sterven zal zijn lied;
  maar als in harten heimwee brandt
  naar nieuwe tijd en blijer land,
  dan breken mensen op en gaan,
  Men komt in vuur en vlam te staan.

Cees Remmers

• Met veel dankbaarheid en plezier kijken we terug op de Pinksterdienst van vorige week zondag. Hoewel u deze dienst ‘op afstand’ hebt meegevierd, was het in de kerk toch een ‘feestje’, mede dankzij de muzikale medewerking van Shine, Jolanda Ruissen , Annabelle, Henk en Ronald, die voor deze dienst zijn accordeon van zolder gehaald had.

• De dienst is rechtstreeks 52 keer beluisterd en 10 keer achteraf. Wanneer u allemaal in de kerk had kunnen zijn, dan was de kerk goed gevuld geweest. Laten we dit enthousiasme voor de kerk van de Heer      vasthouden nu we op weg gaan naar ‘normaal’ (1.5m afstand-kerk!).

• Aanstaande zondag is het de eerste keer dat we sinds 12 weken weer een kerkdienst kunnen houden met bezoekers. U weet het inmiddels: het is een dienst met maximaal 30 personen die persoonlijk zijn uitgenodigd. Tijdens deze dienst zal er geoefend worden met de corona-regels, vandaar ‘oefendienst’. De dienst is dus niet voor iedereen toegankelijk. Dat geldt ook voor de diensten van 14, 21 juni. De dienst van 28 juni is zonder bezoekers, want dan houdt het Noorderlicht een oefendienst. Alle diensten zijn uiteraard te volgen via kerkdienstgemist.nl. We hopen dat we na 1 juli, wanneer we mogen kerken met 100 personen, we weer ‘normaal’ kunnen kerken.
  • In het vorige Weekbulletin stond dat voor de oefendiensten in juni alleen gemeenteleden jonger dan 70 jaar uitgenodigd zouden worden. M.i.v. 14 juni worden voor de oefendiensten ook mensen van 70 jaar en ouder uitgenodigd. Hoewel zij volgens het RIVM tot een risicogroep horen, mogen zij zelf beslissen of zij aan een kerkdienst deelnemen of niet.
  • Regelmatig wordt gevraagd of de paaskaars al in gebruik is genomen. Dat is niet het geval. We willen de paaskaars voor de eerste keer ontsteken in de eerste dienst waar iedereen weer vrij is om naar toe kan komen (maximaal 100).
  • Ook deze zondag of de komende week kunt u uw collectegeld overmaken op de rekening van Wijkdiaconie Oranjekerk: NL76 RABO 011 999 14 70 of Wijkkas Oranjekerk Rotterdam: NL75 RABO 0129 4640 23, ovv ‘collecte’.
  • Dominee Pranger houdt dagelijks telefonisch ‘pastoraal spreekuur’ tussen 11:00u en 12:00u. Schroom niet om te bellen als u deze dagen ergens mee rondloopt waarover u wilt praten.
  • Ook in juni zal de Oranjekerk op dinsdagmorgen (10:00 – 11:00) en op woensdagavond (19:00 – 20:00) open zijn voor de inzameling voor de Voedselbank. U bent dan ook van harte welkom om een kaarsje te komen opsteken, voor gebed, bezinning of zomaar een praatje.
  • Deze week vraag ik u voorbeden te doen voor het missionaire werk in onze stad. Beroepskrachten en veel vrijwilligers werken op veel plekken in Rotterdam om de kerk present te stellen in de samenleving, en zo de samenleving te betrekken bij het werk van de Here God.
  • Tot slot wil ik de volgende tekst meegeven voor de komende week:

‘Gelukkig de mens

die vertrouwt op de Heer.                                           ’(Psalm 40: 5)'