Oranjekerk ten tijde van de coronacrisis

De maatregelen die de overheid heeft genomen ter bestrijding van het corona-virus heeft de kerkenraad doen besluiten om met ingang van maandag 16 maart alle kerkelijke en nietkerkelijke activiteiten in de Oranjekerk stop te zetten.
Dat betekent dat de kerkdiensten vanzondag 22 en 29 maart en van zondag 5 april geen doorgang zullen vinden. Ook de dienstenvan het Noorderlicht zijn opgeschort. Dominee Pranger zal de komende zondagen vanuit de Oranjekerk korte diensten houden met een overweging en muziek (09:45u – 10:15u). Deze diensten kunt u niet bijwonen, maar wel rechtstreeks beluisteren via internet of daarna op elk ander gewenst tijdstip (via de website van de Oranjekerk: kerkdienstgemist.nl).
Zolang de maatregelen van kracht zijn, geeft de kerkenraad wekelijks een Weekbulletin uit, waarmee u op de hoogte wordt gehouden van actuele zaken. Gemeenteleden ouder dan 80 jaar ontvangen dit weekbulletin in de brievenbus, verder zal het digitaal verspreid worden via het (email)bestand van De Sleutel, is het te lezen op de website van de Oranjekerk en is (vanaf 22 maart) te beluisteren op kerkdienstgemist.nl.
We hopen hiermee zoveel mogelijk gemeenteleden te bereiken. Mocht u iemand kennen die hierdoor toch niet bereikt wordt, laat dat weten: ds Dick Pranger: 0638142478, zie ook de contactgegevens. Zolang de maatregelen van kracht zijn zal het persoonlijk pastoraat tot een minimum beperkt worden. Uiteraard zal crisispastoraat waar nodig mogelijk blijven. Daarvoor kunt ucontact opnemen met onze predikant.
Dominee Pranger houdt in ieder geval tot en met zondag 5 april dagelijks telefonisch pastoraal spreekuur’ tussen 11:00u en 12:00u. Schroom niet om te bellen als u deze dagen ergens mee rondloopt waarover u wilt praten. Bent u door de maatregelen beperkt in uw bewegingsvrijheid, kunt of wilt u niet langer zelfstandig boodschappen doen, moet u begeleid worden voor dokters- of ziekenhuisbezoek, laat het weten, zodat wij u van dienst kunnen zijn. Er is altijd wel een oplossing! Dat is diaconaat. Met Bewonersorganisatie Kleiwegkwartier is afgesproken samen te werken waar mogelijk en nodig. Met vragen kunt u ook bij hen terecht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 010 4224445
Onder het motto: ‘Klokken van hoop’ zullen meerdere kerken in Rotterdam, waaronder de Oranjekerk, de komende woensdagavonden een kwartierlang de klokken luiden. De klokken luiden van 19:00 u tot 19:15u. Tot slot de woorden van onze premier: “bij alle onzekerheden die er zijn, is één ding volstrekt duidelijk: de opgave waar we voor staan is heel groot en we moeten dit echt met 17 miljoen mensen doen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven", en ik voeg daar aan toe: ‘met Gods hulp en nabijheid’.

Het volgende gebed beveel ik u aan:
“God, hoe vaak zegt u niet in de bijbel ‘Wees niet bang’.
Maar het lukt ons niet. Geef ons uw vrede, Heer, moedig ons aan.
Wij bidden: genees de zieken, wees in quarantaine hen nabij.
Zegen het eten dat hun wordt gebracht, de telefoontjes die zeggen: je bent niet alleen.
Bescherm degenen voor wie ziekenzorg hun werk is.
Geef wijsheid aan het RIVM, aan de overheid, laat er een vaccin gevonden worden, help degenen die inkomsten mislopen.
God, zie om naar allen mensen in nood. Midden in het leven zijn wij door de dood omvangen, maar meer nog: U omsluit ieder van ons, U legt uw hand op ons.
Doe ons wonen in uw beschutting.
En troost ons met het uitzicht op een nieuwe aarde waar geen ziekten meer rondwaren in het donker, waar de volken genezing vinden.”

“Zie om naar elkaar”