Leerhuis Hillegersberg in de Oranjekerk – voorjaar 2020

DE SCHEPPER  -  DE HERSCHEPPER

Dit is het thema van het Leerhuis dat Dr. Klaas Goverts komend voorjaar  in de Oranjekerk hoopt voort te zetten.

Over dit onderwerp schrijft Klaas Goverts: “Hij die de hemelen schiep en de aarde, Hij is nog steeds de Schepper, en Hij is de Herschepper. Welke verbanden kunnen wij ontdekken tussen begin en einde? Tussen oorsprong en voltooiing? En het karakter van Hem, die is en die was en die wezen zal, o.a. aan de hand van enkele gedachten die we vinden in het profetische boek Nahum.”

Dr. Klaas D. Goverts, emerituspredikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, geeft al decennia lang Bijbelstudies door het hele land, en al ongeveer 30 jaar in  Oranjekerk. Op een heel boeiende wijze neemt hij je mee op ontdekkingstocht door de hele Bijbel van Genesis tot Openbaring.  Hij is een expert op het gebied van Hebreeuws en Grieks, de grondtalen van de Bijbel. Vanuit de grondtekst van de Bijbel ontvouwt hij zo de grootsheid van het Woord van God, de bewogenheid van Gods Vaderhart, en het verlossingswerk van de Messias.

Zijn kennis van de oude Rabbijnen, van latere Joodse denkers, van theologen en van poëzie, maakt elke studiedag weer tot een boeiend avontuur.

De studies worden op schrift gezet. Zo zijn er inmiddels al meer dan 75 studies in boekvorm verschenen. Ook zijn ze te beluisteren via www.klaasgoverts.online.

De komende vier studiedagen in het voorjaar van 2020 staan gepland op

zaterdag 15 februari

zaterdag 21 maart, deze bijeenkomst gaat niet door vanwege de corona maatregelen

zaterdag   2 mei

zaterdag 20 juni

Tijd:      van 10.30 tot 15.00 uur

Plaats:  Oranjekerk (zij-ingang) Rozenlaan 20, Rotterdam - Hillegersberg

Kosten: €7,- per studiedag.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wel zelf lunch meenemen.

Meer informatie over Dr. Klaas Goverts kunt u vinden op internet. ,

Voor informatie over dit leerhuis in de Oranjekerk kunt u contact opnemen bij de docent Dr. K.D. Goverts, 078-6454097 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Toen Jezus  begonnen was met zijn bediening, staat in de Bijbel dat Jezus “alleen in gelijkenissen tegen hen sprak”. Als wij Jezus willen proberen te begrijpen, kunnen we geen beter studieobject vinden dan zijn gelijkenissen. In het Hebreeuws heet zo'n gelijkenis masjal, letterlijk: naast elkaar zetten.

Als Oranjekerk Gemeente gaan wij gaan een aantal  gelijkenissen bestuderen onder leiding van onze wijkpredikant, ds.Pranger. Deze avonden staan open voor iedereen die belangstelling heeft.

De avonden zijn op de volgende woensdagen: 19 en 26 februari en 4 en 11 maart. Aanvang 20.00 uur in het centrum van de Oranjekerk.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een wet die tot doel heeft om persoonsgegevens te beschermen. De Algemene Kerkenraad (AK) coördineert de werkzaamheden rondom de AVG.

Een Groene Bijbel dankzij recycle-actie vrijwilligers NBG
De Groene Bijbel is een studie-uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling en verschijnt in het najaar van 2016. In 2013 werden door vrijwilligers van het NBG oude bijbels ingezameld. Tijdens het Groen Gelovig-congres werd bij de ondertekening van de Groene Belofte een voorpublicatie gepresenteerd.

Leest u graag en mist u een bibliotheek in de buurt? Kom naar de leeszaal in de Oranjekerk.
U kunt hier een krant of tijdschrift lezen en natuurlijk boeken lenen. De keuze is reuze: van roman tot reisboek, van thriller tot kinderboek.

‘Duurzaamheid is een veel gehoord begrip – ook in de kerk. Met de Groene-Kerkenactie willen Kerk in Actie en Tear stimuleren dat kerken duurzamer en groener worden en dat kerken elkáár kunnen stimuleren.

Subcategorieën

Weekbulletins