Activiteiten

De Oranjekerk gemeente doet mee met de week van het gebed. Het thema dit jaar is `Buitengewoon'. Geïnspireerd door het Bijbelboek Handelingen 28. In de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid bidden christenen samen voor eenheid van christenen, voor de wijk én de wereld. Deze gebedsbeweging van eenheid begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een wet die tot doel heeft om persoonsgegevens te beschermen. De Algemene Kerkenraad (AK) coördineert de werkzaamheden rondom de AVG.

In 2017 is onder leiding van interim predikant Leo Oosterom gezocht naar nieuwe wegen.

Een Groene Bijbel dankzij recycle-actie vrijwilligers NBG
De Groene Bijbel is een studie-uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling en verschijnt in het najaar van 2016. In 2013 werden door vrijwilligers van het NBG oude bijbels ingezameld. Tijdens het Groen Gelovig-congres werd bij de ondertekening van de Groene Belofte een voorpublicatie gepresenteerd.

Leest u graag en mist u een bibliotheek in de buurt? Kom naar de leeszaal in de Oranjekerk.
U kunt hier een krant of tijdschrift lezen en natuurlijk boeken lenen. De keuze is reuze: van roman tot reisboek, van thriller tot kinderboek.

‘Duurzaamheid is een veel gehoord begrip – ook in de kerk. Met de Groene-Kerkenactie willen Kerk in Actie en Tear stimuleren dat kerken duurzamer en groener worden en dat kerken elkáár kunnen stimuleren.