Er zijn momenteel geen evenementen

Welkom in de Oranjekerk (versie 2 - 19 juni)

Huisregels voor de eredienst in corona-tijd:

• We blijven thuis als we corona-gerelateerde klachten (verkoudheid, hoesten, verhoging) hebben
• We houden 1,5 meter afstand van elkaar
• We volgen de aanwijzingen op van coördinatoren
• Na binnenkomst desinfecteren we onze handen
• We nemen onze jas mee naar de zitplaats
• Tussen niet-huisgenoten laten we 2 stoelen vrij; huisgenoten mogen bij elkaar zitten

Samenvatting Jaarrekening 2019 Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand

Aan de leden van onze (wijk)gemeente(n)

Altijd weer spannend als we in het voorjaar met het team van kerkrentmeesters en de werkers op het kerkkantoor de werkzaamheden opstarten voor de samenstelling van de jaarrekening van het afgelopen jaar.

Haakse bochten in de levensloop van Steven de Jong

In de 3e editie van Lichtspoor (het uitdeelblad van IZB) in 2020 stond een interview met onze ouderling Steven de Jong.

‘Iets verloren-zoon-achtigs zit ook in mij’, zegt Steven de Jong (67).
Lang geleden, pakte hij in zijn Friese geboortedorp Minnertsga zijn fiets, hij zei zijn ouders gedag en verdween om voorlopig niet terug te keren. Het zou niet de laatste haakse bocht zijn in zijn levensloop.‘

Leerhuis Hillegersberg in de Oranjekerk – mei, juni en juli 2020

DE SCHEPPER  -  DE HERSCHEPPER

Dit is het thema van het Leerhuis dat Dr. Klaas Goverts i.v.m de coronacrisis online zal voor zetten.

Over dit onderwerp schrijft Klaas Goverts: “Hij die de hemelen schiep en de aarde, Hij is nog steeds de Schepper, en Hij is de Herschepper. Welke verbanden kunnen wij ontdekken tussen begin en einde? Tussen oorsprong en voltooiing? En het karakter van Hem, die is en die was en die wezen zal, o.a. aan de hand van enkele gedachten die we vinden in het profetische boek Nahum.”

Dr. Klaas D. Goverts, emerituspredikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, geeft al decennia lang Bijbelstudies door het hele land, en al ongeveer 30 jaar in  Oranjekerk. Op een heel boeiende wijze neemt hij je mee op ontdekkingstocht door de hele Bijbel van Genesis tot Openbaring.  Hij is een expert op het gebied van Hebreeuws en Grieks, de grondtalen van de Bijbel. Vanuit de grondtekst van de Bijbel ontvouwt hij zo de grootsheid van het Woord van God, de bewogenheid van Gods Vaderhart, en het verlossingswerk van de Messias.

Zijn kennis van de oude Rabbijnen, van latere Joodse denkers, van theologen en van poëzie, maakt elke studiedag weer tot een boeiend avontuur.

De studies worden op schrift gezet. Zo zijn er inmiddels al meer dan 75 studies in boekvorm verschenen. Ook zijn ze te beluisteren via www.klaasgoverts.online.

De komende drie studiedagen, mei,juni en juli zijn online te volgen. Zie agenda voor verdere informatie.

Meer informatie over Dr. Klaas Goverts kunt u vinden op internet. ,

Voor informatie over dit leerhuis in de Oranjekerk kunt u contact opnemen bij de docent Dr. K.D. Goverts, 078-6454097 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Toen Jezus  begonnen was met zijn bediening, staat in de Bijbel dat Jezus “alleen in gelijkenissen tegen hen sprak”. Als wij Jezus willen proberen te begrijpen, kunnen we geen beter studieobject vinden dan zijn gelijkenissen. In het Hebreeuws heet zo'n gelijkenis masjal, letterlijk: naast elkaar zetten.

Als Oranjekerk Gemeente gaan wij gaan een aantal  gelijkenissen bestuderen onder leiding van onze wijkpredikant, ds.Pranger. Deze avonden staan open voor iedereen die belangstelling heeft.

De avonden zijn op de volgende woensdagen: 19 en 26 februari en 4 en 11 maart. Aanvang 20.00 uur in het centrum van de Oranjekerk.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een wet die tot doel heeft om persoonsgegevens te beschermen. De Algemene Kerkenraad (AK) coördineert de werkzaamheden rondom de AVG.

Een Groene Bijbel dankzij recycle-actie vrijwilligers NBG
De Groene Bijbel is een studie-uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling en verschijnt in het najaar van 2016. In 2013 werden door vrijwilligers van het NBG oude bijbels ingezameld. Tijdens het Groen Gelovig-congres werd bij de ondertekening van de Groene Belofte een voorpublicatie gepresenteerd.

Subcategorieën