De Oranjekerk is weer open.

De gaten in het dak zijn dicht en de losse platen op de kerktoren vastgezet, kortom het is veilig binnen en buiten.

Helaas is de schade groot: het zal even duren voordat de torenspits in oude glorie staat is hersteld.

Zondag 27 februari is er weer eredienst, om 9:45 uur van de Oranjekerkgemeente en om 11:30 uur van Noorderlicht-Oranjekerk.

Ook de andere activiteiten kunnen weer doorgaan. U bent van harte welkom!

Pastoraat Oranjekerk

Pastor Engel Leune Rozenlaan 20 3051 LS Rotterdam

Vanaf juli 2021 doorkruis ik de Oranjekerkgemeente als pastor. Ik heet Engel Leune en ben in 1950 als kerstkindje in het dorpje Benthuizen geboren waar ik nog altijd woon. De naam Engel heeft overigens niets met het kerstfeest te maken hoor, ik ben gewoon naar mijn opa vernoemd die, zoals meer mensen in die tijd, die naam droeg. De achternaam Leune verraadt natuurlijk direct mijn Zeeuwse wortels. Mijn opa kwam inderdaad, samen met zijn broer, een eeuw geleden vlak voor de crisistijd die voorafging aan de tweede wereldoorlog vanaf het eiland Tholen naar het westen omdat hier iets meer economische mogelijkheden waren.

Ik werd in Benthuizen als tweede van totaal negen kinderen in een heel warm bevindelijk gereformeerd gezin geboren. Die bevindelijk gereformeerde wortels koester ik nog altijd, maar tegelijk heb ik mijn geloofsbeleving in een heel breed evangelisch spectrum mogen verruimen.

Toen ik vijftien jaar oud was ben ik als timmermansleerling gaan werken om vervolgens vijf jaar later een eigen timmerbedrijfje te starten wat in de volgende jaren uitgroeide tot een middelgroot bouwbedrijf. Gedurende die tijd leerde ik mijn vrouw Nellie kennen en zijn wij samen getrouwd en verder samen als gezin door het leven gegaan.

Toen mijn bedrijf, doordat ik heel goede werknemers had die in ambities en vakmanschap ver boven mij uitstaken, steeds groter werd ging ik steeds meer ontdekken dat dit eigenlijk helemaal niet bij mij paste. Tegelijk maakte ik ook een geestelijke ontwikkeling door en besloot ik mijn bedrijf te verkopen om alsnog theologie te gaan studeren en op zoek te gaan naar werk in het pastoraat.

Na een studie- en praktijkweg van ruim twintig jaar, waarin ik heel diverse opleidingen heb gevolgd en op heel diverse plaatsen heb gewerkt.

Mijn werk in de Oranjekerkgemeente zie ik primair in het samen met Steven de Jong zorgdragen voor het pastorale bezoekwerk en het organiseren van ontmoetingen rond de bijbel.

Verder draag ik zorg voor het crisispastoraat, uitvaarten en rouwbegeleiding met hiernaast het onderhouden van contacten met ringpastors en geestelijk verzorgers in de zorginstellingen in de regio.

Koffieochtenden in de Oranjekerk

De koffieochtenden mogen weer! Fijn om anderen te ontmoeten zonder beperkingen Komt u (weer) eens langs voor een heerlijk kopje koffie of thee? Neem gerust iemand mee.

Tip: Bel elkaar zo nu en dan om contact te houden.

De koffieochtend is elke dinsdag van 10.00 tot 11.30

Er is voldoende ruimte om de 1,5 meter regel aan te houden.

Samenvatting Jaarrekening 2019 Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand

Aan de leden van onze (wijk)gemeente(n)

Altijd weer spannend als we in het voorjaar met het team van kerkrentmeesters en de werkers op het kerkkantoor de werkzaamheden opstarten voor de samenstelling van de jaarrekening van het afgelopen jaar.

Haakse bochten in de levensloop van Steven de Jong

In de 3e editie van Lichtspoor (het uitdeelblad van IZB) in 2020 stond een interview met onze ouderling Steven de Jong.

‘Iets verloren-zoon-achtigs zit ook in mij’, zegt Steven de Jong (67).
Lang geleden, pakte hij in zijn Friese geboortedorp Minnertsga zijn fiets, hij zei zijn ouders gedag en verdween om voorlopig niet terug te keren. Het zou niet de laatste haakse bocht zijn in zijn levensloop.‘

Toen Jezus  begonnen was met zijn bediening, staat in de Bijbel dat Jezus “alleen in gelijkenissen tegen hen sprak”. Als wij Jezus willen proberen te begrijpen, kunnen we geen beter studieobject vinden dan zijn gelijkenissen. In het Hebreeuws heet zo'n gelijkenis masjal, letterlijk: naast elkaar zetten.

Als Oranjekerk Gemeente gaan wij gaan een aantal  gelijkenissen bestuderen onder leiding van onze wijkpredikant, ds.Pranger. Deze avonden staan open voor iedereen die belangstelling heeft.

De avonden zijn op de volgende woensdagen: 19 en 26 februari en 4 en 11 maart. Aanvang 20.00 uur in het centrum van de Oranjekerk.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een wet die tot doel heeft om persoonsgegevens te beschermen. De Algemene Kerkenraad (AK) coördineert de werkzaamheden rondom de AVG.

Subcategorieën