E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Leerhuis Hillegersberg

Evenement

Titel:
Leerhuis Hillegersberg
Wanneer:
za, 15. juni 2019, 10:30 h - 15:00 h
Locatie:
Oranjekerk - Rotterdam
Categorie:
Verdiepen

Omschrijving

Wegen naar het hart van God

Dit is het thema van het Leerhuis van Dr. Klaas Goverts dat in de Oranjekerk gehouden wordt in het voorjaar van 2019. Als introductie schrijft hij: “Eenmaal is alles begonnen vanuit het Hart: het hart van de Eeuwige. Heel de kosmos, hemelen en aarde, sterren en planeten, voortgekomen uit het Hart van de eeuwige Liefde. Een mens, bedacht, ontloken, uit een Gedachte, goddelijke Gedachte.

De Meester, Herder, Vader gaat op weg, om Zijn mensen terug te vinden.
Welke wegen, welke paden? De aloude paden zijn de Zijne, zegt een profetische stem.
Op welke wegen, op welke paden neemt Hij ons mee? Op welk spoor zet de eeuwige Christus, de eeuwige Geest ons?
Genezing voor een mensenhart dat brak.”
Als u dit leest, is er nog één van de drie studiedagen te gaan. Schroom niet te komen, ook al heeft u de andere twee dagen gemist. Elke studiedag is de moeite waard bezocht te worden.

Als Oranjekerkgemeente hebben we op verschillende manieren kennis kunnen maken met Klaas Goverts. Een aantal keren is hij de afgelopen jaren voorgegaan in onze gemeente en heeft hij menigeen bezocht in de periode dat hij pastorale hulpdiensten verrichtte.
Dr. Klaas D. Goverts, inmiddels emerituspredikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, geeft al decennia lang Bijbelstudies door het hele land, en al ongeveer 30 jaar in de Oranjekerk. Op een heel boeiende wijze neemt hij je mee op ontdekkingstocht door de hele Bijbel van Genesis tot Openbaring. Hij is een expert op het gebied van Hebreeuws en Grieks, de grondtalen van de Bijbel. Vanuit de grondtekst van de Bijbel ontvouwt hij zo de grootsheid van het Woord van God, de bewogenheid van Gods Vaderhart, en het verlossingswerk van de Messias.Zijn kennis van de oude Rabbijnen, van latere Joodse denkers, van theologen en van poëzie, maakt elke studiedag weer tot een boeiend avontuur.

De studies worden op schrift gezet. Zo zijn er inmiddels al meer dan 75 studies in boekvorm verschenen. Ook zijn ze op internet te beluisteren via www.klaasgoverts.online.
De eerstvolgende studiedag is zaterdag 15 juni 2019

Kosten: €7,- per studiedag.
Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wel zelf lunch meenemen.
Meer informatie over Dr. Klaas Goverts kunt u vinden op internet.
Voor informatie over dit leerhuis in de Oranjekerk kunt u contact opnemen bij de docent Dr. K.D. Goverts, 078-6454097 
of bij ondergetekende: 010-5921488 of via de contactpagina.

 

Mariëlla Diemer


Locatie

Locatie:
Oranjekerk - Website