Diensten/Vieringen

Categorie:
Verdiepen

Als God zijn genade ontvouwt
Dit is het thema van het Leerhuis van Dr. Klaas Goverts dat in de Oranjekerk gehouden wordt in het komend najaar. Als introductie schrijft hij: “Genade is een van de meest unieke geheimenissen in het hart van God. Uit Zijn volheid ontvangen wij
genade op genade; een van die diepgaande verzen in het openingslied van Johannes. Genade is op Uw lippen uitgegoten, zingt Psalm 45. Een verkenning rondom dit grondwoord, waarbij we wellicht ook enkele principes uit het boek Daniël
op het spoor komen, ten aanzien van de zeventig jaarweken.”

Als Oranjekerkgemeente hebben we op verschillende manieren kennis kunnen maken met Klaas Goverts. Een aantal keren is hij de afgelopen jaren voorgegaan in onze gemeente en heeft hij menigeen bezocht in de periode dat hij pastorale hulpdiensten verrichtte.

Dr. Klaas D. Goverts, inmiddels emerituspredikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, geeft al decennialang Bijbelstudies door het hele land, en al ongeveer 30 jaar in Oranjekerk. Op een heel boeiende wijze neemt hij je mee op ontdekkingstocht door de hele Bijbel van Genesis tot Openbaring. Hij is een expert op het gebied van Hebreeuws en Grieks, de grondtalen van de Bijbel. Vanuit de grondtekst van de Bijbel ontvouwt hij zo de grootsheid van het Woord van God, de bewogenheid van Gods Vaderhart, en het verlossingswerk van de Messias. Zijn kennis van de oude Rabbijnen, van latere Joodse denkers, van theologen en van poëzie, maakt elke studiedag weer tot een boeiend avontuur.

De studies worden op schrift gezet. Zo zijn er inmiddels al meer dan 75 studies in boekvorm verschenen. Ook zijn ze te beluisteren via www.klaasgoverts.online.

De volgende drie studiedagen zijn gepland op:

• zaterdag 14 september 2019
  • zaterdag 26 oktober 2019
  • zaterdag 30 november 2019

Tijd: van 10.30 tot 15.00 uur

Plaats: Oranjekerk (zij-ingang) Rozenlaan 20, Rotterdam - Hillegersberg
Kosten: € 7,= per studiedag.
Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wel zelf lunch meenemen.

Meer informatie over Dr. Klaas Goverts kunt u vinden op internet.
Voor informatie over dit leerhuis in de Oranjekerk kunt u contact opnemen bij de
docent Dr. K.D. Goverts of bij
ondergetekende, Mariëlla Diemer