Vacature koster (m/v) voor 18 uur per week

De Oranjekerk in Rotterdam zoekt op korte termijn een koster (v/m). Je hebt een belangrijke rol in het goed laten verlopen van de vele activiteiten in het kerkgebouw. Daarbij ben je in veel gevallen het visitekaartje van de kerk. Ben je daarnaast flexibel en stressbestendig én beschik je over goede sociale vaardigheden? Reageer dan vandaag nog en wellicht ben jij binnenkort onze nieuwe koster!

Taken

• Optreden als gastheer/-vrouw in en rondom het kerkgebouw;
  • Het in gereedheid brengen van de kerkzaal en andere ruimten;
  • Zorgdragen voor gebouw en terrein waaronder het schoonhouden;
  • Het uitvoeren van klein onderhoud;
  • Het verzorgen van diverse registraties ten behoeve van de verhuur van zalen en inkoop van goederen en diensten;
  • Het coördineren, stimuleren en leiding geven aan (de inzet van) vrijwilligers bij het uitvoeren van verschillende taken. Te denken valt aan hulpkosters, BHV-ers en vrijwilligers;

Bijzonderheden

De Oranjekerk is het kerkgebouw van de Protestantse wijkgemeente Oranjekerk en van pioniersgemeente Noorderlicht-Oranjekerk.

De wijkgemeente Oranjekerk is een actieve, kleine geloofsgemeenschap. We geven in alle bescheidenheid gehoor aan onze roeping om hier en nu gemeente van Jezus Christus te zijn.

Het pioniersproject Noorderlicht-Oranjekerk heeft sinds 2018 haar thuisbasis in het kerkgebouw Oranjekerk. Deze pioniersgemeente wordt gevormd door merendeel jonge gezinnen. Zij is missionair actief in het Kleiwegkwartier.

Beide vormen van kerk-zijn ontwikkelen zich tot nu toe naast elkaar; er is goed overleg op bestuurlijk niveau, op andere terreinen is ad hoc samenwerking.

Beide gemeenten maken deel uit van de Protestantse gemeente Noordrand Rotterdam.

Het betreft een functie van +/- 18 uur per week. Arbeidsvoorwaarden conform de CAO van PKN, het schaalniveau is afhankelijk van de meegebrachte ervaring.

Functie eisen

• Flexibele en dienstverlenende instelling;
  • Sociaal en communicatief vaardig;
  • Zelfstandig kunnen plannen en werken;
  • Lid van een christelijke kerk;
  • In bezit zijn MBO diploma en van het diploma bedrijfshulpverlening/EHBO of bereid hiervoor een opleiding te volgen;
  • Bij voorkeur enige ervaring in een soortgelijke functie.

Overige informatie:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerda Bisschop-Enthoven, scriba van de wijkgemeente Oranjekerk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Websites www.pkn-oranjekerk.nl   en    www.noorderlichtrotterdam.nl/hillegersberg-schiebroek

Reageren

Reageren op de vacature kan tot 15 augustus. Je kunt je sollicitatie en CV sturen aan:

Oranjekerk Rotterdam/ t.a.v. scriba

Rozenlaan 20